Langsung ke konten utama

PRACTICE ACTIVITY 3 (IND VER)

Hai Semuanya,
          Seperti biasanya saya akan menceritakan aktivitas saya di dapur dan kali ini sangat berbeda seperti kalian ketahui bahwa sekarang saya semester 5 dan lebih fokus di Pastry dan Bakery sehingga saya akan membicarakan berbagai Kue dan Roti dan kali ini di semester 5 memiliki tugas yang lebih dibanding semester sebelumnya dan di semester ini benar-benar bagaimana keterampiran dan pengetahuan dikeluarkan dengan kerja sama tim.
          Pada kali ini kelompok saya mendapat giliran sebagai Table Breakfast yaitu kelompok yang bertanggung jawab atas Menu Breakfast di Rektorat Kampus, jadi kita yang menyiapkan dari Menu itu sendiri serta Set Up di Rektorat hingga siap untuk disajikan kepada tamu.

          Saya merupaka kelompok 4 yang terdiri 7 orang, Table Breakfast ini mulai dari jam 08:00 pagi hingga jam 10:30 pagi Menu Breakfast kelompok kami adalah Croissant, Brioche, Cheese Tart, Cheese Stick, Chocolate Muffin, Potato Donuts, Apple Strudel, and menu spesial adalah Doko-Doko Cangkuning merupakan makanan lokal yang memiliki banyak peminat serta Kopi, Teh, dan Jus.

           Menu pada pada Breakfast ini telah di tetapkan oleh dosen sebelumnya sehingga bagaimana kita menyiapkan semuanya dan keesokannya telah siap untuk disajikan sehingga benar-benar membutuhkan kerjasama tim dan saling percaya adalah hal utama atas membuat menu ini karena meski ketahui bahwa keterampilan dan pengetahuan pasti berbeda-beda sehingga komunikasi harus saling terjaga.

          Bukan hanya dinilai dari segi cita rasa makanan itu sendiri tapi bagaimana cara menata makananan itu sehingga kelihatan lebih rapi, menarik, serta bersih sehingga enak buat dilihat jadi kita tidak hanya fokus pada pembuatan makanan itu sendiri.

           Dan kelompok saya sudah melakukan yang terbaik dengan aturan yang dilakukan dan kami tidak terlalu banyak kendala atau komentar pada tamu saat disajikan, saya pribadi awalnya sangat tidak yakin dengan makanan yang dibuat karena takut dengan beberapa keluhan atau komentar para tamu tapi aku telah siap untuk itu tapi saat telah berlangsung tak ada komentar yang buruk sehingga saya pikir saya dan kelompok saya telah berhasil melakukan tugas dan tanggung jawab kami atas Table Breakfast.
          Dan itulah tadi kegiatan saya di kampus kali ini khususnya Table Breakfast jika kalian memiliki komentar silahkan komen dibawah.


Komentar

Postingan populer dari blog ini

PRACTICE ACTIVITY 19 (ENG VER)

Hi You,           I will tell you about my activities as usual in the kitchen and this time I will make one of the Traditional Cakes, Lapis Legit ( Spekkoek ), Lapis Legit is no stranger to Indonesians because there are many productions that make it easy to reach then the price is friendly in the mother's pocket , indirectly discussing Lapis Legit will definitely think of cakes that have many layers that have yellow color and each layer is brownish and tastes distinctive so on this occasion I will explain how to make this Traditional Cake.            Spekkoek (kue lapis legit or spekuk in Indonesian) is a type of Indonesian layer cake. It was developed during colonial times in the Dutch East Indies. The firm-textured cake is an Indo (Dutch-Indonesian) version of the European multi-layered spit cake. However it is not baked on a rotating spit, and contains a mix of Indonesian spic...

PRACTICE ACTIVITY 22

Welcome back on my blog guys                        So guys today I would like to tell you about my activities in the kitchen, my activities in the kitchen is cooking but still on Butcher Saction and I hope you are not boring to read this one actuallt this my last week in Butcher Saction with my team also. Just like a before we are waiting order before doing or prepare of ingredients they need.                        Not long time order coming are Chicken Fillet, Shrimp, and Shell by 10 pack again after that we give that, like what I say before in my blog before every ingredients had a different like how to cut or haw to handle or cooking also so that one very importand we mush know that and besicly we mush understand that.       ...

TOOLS IN THE KITCHEN 3

CHEESE KNIFE           Cheese cutters are designed to cut soft, sticky cheeses (moist and oily), and accordingly do not have a large sharp edged blade compare to a cheese knife with holes in the blade. The cutting edge of cheese cutters are typically a fine gauge stainless steel or aluminium wire (a "cheesewire") stretched across a supporting frame. The thin wire cuts through a cheese block with hand pressure.           The original Prodyne Gourmet Cheese Slicer had a wooden board with a slot cut into it and a hole through which one end of a U-shaped steel cutting arm was inserted. In the patented design, a stainless steel wire extends between the two ends of the cutting arm fit into the slot, and cuts the cheese. The wire has loops at each end; one loop is around the steel cutting arm in the slot, while the other passes around a metal pin though a plastic handle on the other end of the cutt...